VALPAR / PUPPIES

BELGISK VALLHUND / GROENENDAEL VALPAR finns nu. Se stamtavla och bilder på valparna här.

 

VALP PLANER / PUPPY PLANS 2015-2016

 

VID INTRESSE AV VALP

RING 0417-31245

E-MAIL: emw@widholmens.com

 

En valp från oss är....A puppy from us are (I´m sorry only in Swedish)

* Valpen är registrerad i Svenska kennelklubben med stamtavla.

* Valpen är chipmärkt   

* Valpen är avmaskad minst 3 gånger innan leverans.

* Valpen är veterinärbesiktad med ett vet.intyg som ej är äldre än 7 dgr & den har då också fått sin första vaccination.

* Med valpen följer även matlista (foder rekommendationer) och information om vad som bör göras med valpen det första året i det nya hemmet och vidare i livet.       

* Vi tecknar alltid en dolda felförsäkring som gäller i tre år under förutsättning att valpköparen har en liv- veterinärvårdsförsäkring tecknad på sin hund. Hunden måste vara avelsförsäkrad också.

* Livslång support till hundens ägare ger vi, ring och fråga så har vi alltid något tips eller stöd att ge er angående hundfrågor och er hund......

Våra valpar är hanterade mycket och får uppleva livet utanför valplådan tidigt, både inomhus och utomhus. Valparna är vana vid stora och små hundar, katter. Plus att de är vana att bli hanterade av olika personer, inte bara av oss.

Kontroll av valparna görs där vi kan se föremålsintresse, kamplust, självständighet, följsamhet och mod.     Så att våra valpar kan placeras ut till rätt valpköpare.

Vi ser gärna att våra blivande valpköpare av belgisk vallhund är intresserade av att träna, tävla lydnad, spår, sök, rapport eller agility, kanske även vallning. Och vad gäller dvärgtax så gillar den oftast att få använda sin nos till exempel viltspår eller annan jaktträning. Gillar ni att åka på utställningar så är det ett plus. Ja, helt enkelt att ni gillar att aktivera er hund.

Vi vill att man startar med valpkurs så snart som möjligt, när möjlighet finns på Svenska brukshunds-klubben eller hos bra privata utbildare av hund. Sen hoppas vi ju att ni ska fortsätta utbilda och fostra er hund. Belgisk vallhund är en pigg, alert och lättlärd hund som har rätten att få bli fostrad så att den blir lydig och blir socialt tränad för att fungera i dagens samhälle, liksom alla andra hundar och då speciellt storvuxna hundraser förstås. Dvärgtaxen är också en livlig och pigg hund som behöver fostras även om den är i ett mindre format än belgaren. Vi är intresserade av hur det går för våra sålda valpar/hundar så vi försöker hålla god kontakt med våra valpköpare.

Texten Lyckliga lydiga hundar är bra, ja, det är inte bara hunden som blir lycklig även matte och husse....

Copyright på bilder och texten har EvaMarie Widholm...